projecten

In het spoor van de toekomst

Groeten uit de Antwerpse fifties

In 2008 was het net een halve eeuw geleden dat Expo 58, de eerste naoorlogse wereldtentoonstelling, te Brussel werd georganiseerd. De Expo was op vele gebieden een scharniermoment in de geschiedenis van ons 'modern'België.

Ook Antwerpen deelde in de Expo-gekte. Op vraag van de Erfgoedcel Antwerpen ontwierp cityLabo een stadsparcours doorheen Antwerpen, waarbij allerhande sporen van dat fascinerende decennium ‘de fifties’ aan het licht komen. De vraag die ons daarbij vooral bezighield: hoe zagen de Antwerpse bewoners en stadsplanners in 1958 de toekomst van hun stad?

In het spoor van de toekomst kijkt niet alleen achteruit. Ook onze toekomst komt aan bod. cityLabo selecteerde daarvoor een paar ontwikkelingsprojecten waar aan het Antwerpen van de 21ste eeuw wordt gebouwd.

Bij dit parcours horen een geleide bustour, een prachtig naslagwerkje, een routeplan en een audioguide, die u hier kunt downloaden.

Verlengd wegens halsstarrig succes:
de fifties bustour!

Wegens het overweldigende succes heeft Antwerpen Averechts de bustour In het spoor van de toekomst in zijn permanent programma-aanbod opgenomen. Tijdens deze uitstap nemen onze charmante Expo-hostessen u mee naar de wereld van de fifties. U wordt vergast op verrassend filmmateriaal en neust rond in stijlvolle vintage interieurs. Het programma wordt op een prachtige fifties-locatie afgerond met een Expo-maaltijd. Een hartverwarmende ervaring!

Audio Downloads

 Download de volledige audiogids hier (ZIP file - 77Mb)

Praktische info

 

Vertrek: Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22, 2000 Antwerpen. Eindpunt: De Coninckplein.

Prijs: Eenheidsprijs voor groepen tot 25 personen: 750 €. (Prijs per bijkomende persoon: 30 €). Inschrijven verplicht. Groepen van minimum 25 personen kunnen een datum van hun keuze reserveren. Voor individuele geïnteresseerden wordt elke laatste zondag van de maand een uitstap georganiseerd. Individuele inschrijvingen: 35 € p.p. De bustour voor individuele deelnemers gaat pas door vanaf 30 inschrijvingen.


Het boekje In het spoor van de toekomst is te koop bij boekhandel Copyright (Nationalestraat), de stadswinkel (Grote Markt 11), de dienst voor toerisme (Grote Markt 15), designcenter De Winkelhaak (Lange Winkelhaakstraat 26), Kings & Queens fifties lifestyle store (Vleminckveld 8) en Antwerpen Averechts (Permeke, De Coninckplein).

Voor meer info en inschrijvingen: +32(0)3 260 39 39

 

Gerelateerde uploads

Jouw reactie

U moet aangemeld zijn om te reageren. Log in of registreer je hier.